FAQ

Ik heb een bestaand elektronicaboard maar we komen er niet verder mee door complexiteit of capaciteit. Kunnen jullie hiermee verder?

Wij zijn goed ingericht om PCBA’s van derden door te ontwikkelen. We geven daarbij een eerlijk advies over de kwaliteit van het ontwerp. In enkele gevallen is het nodig om geheel opnieuw te beginnen.

Ik heb software die ontwikkeld is door iemand anders, kunnen jullie daarop voortbouwen?

Dat kan, we beginnen dan altijd met een grondige analyse van de software in de huidige staat. Afhankelijk van de kwaliteit van de software kunnen we er dan op voortbouwen of moeten we onderdelen of het geheel opnieuw ontwerpen en implementeren

Ontwikkelen jullie elektronica, embedded software en mechanica?

We zijn experts op het gebied van elektronica en embedded software maar hebben ook ervaring met mechanica en 3D CAD-ontwerp. Steeds vaker grijpen deze onderdelen op elkaar in. Om die reden bieden wij meer en meer het gehele traject aan bij onze opdrachtgevers.

Hebben jullie kwaliteitsmanagementsystemen?

Wij hebben geen kwaliteitsmanagementcertificaat maar wij werken wel deels volgens deze standaarden. We hanteren bewust niet een te stringent beleid ten aanzien van kwaliteitssystemen om de prijs / kwaliteitverhouding interessant te houden voor onze doelgroep. We zitten qua kwaliteitsmanagementsysteemniveau ongeveer op schaal twee tot drie van de vijf niveaus van het Capability Maturity Model.

Werken jullie ook op basis van fixed price?

Ja we werken ook op basis van fixed price. Meestal delen we de ontwikkeling dan op in verschillende fasen met ieder een eigen budget.

Ik heb weinig ontwikkelbudget, zijn er mogelijkheden om de ontwikkelkosten af te wikkelen op de toekomstige series die ik met mijn bedrijf verkoop?

Ja, wij investeren ook mee als de businesscase interessant is. Hierdoor kan op een meer laagdrempelige manier worden begonnen als er beperkte financiële middelen beschikbaar zijn.

Ik wil graag de eigendom op de ontwerpen in mijn bezit hebben, kan dit?

Ja, wij werken ook met overeenkomsten waarbij we de eigendom op de ontwerpen en de software overdragen aan de opdrachtgever. We kunnen ook onder bepaalde voorwaarden de eigendom vrijgeven en dit opnemen in de overeenkomst. We kunnen tevens werken met een ESCROW-constructie waarbij de eigendom op de ontwerpen overgaan naar de opdrachtgever bij specifieke omstandigheden.

Wat is jullie uurtarief?

Het uurtarief is afhankelijk van of we de eigendom overdragen en of we mee-investeren in de ontwikkeling. We werken standaard met een tweetal uurtarieven: € 97,50 en € 80,00 per uur.

Ik heb niet alleen elektronica en embedded software nodig maar ik wil ook mijn machines op afstand uitlezen (IoT) en data loggen in een platform, doen jullie dat ook?

Wij hebben al bijna 10 jaar ervaring met IoT elektronica, software en webtechnologie. Wij bieden een platform aan waarmee machines en producten in het veld uitgelezen kunnen worden op afstand en waarbij data wordt gelogd en gepresenteerd. We ontwikkelen deze ook steeds door omdat we dit platform ook gebruiken voor de sensoroplossing van ons zusterbedrijf DynaLynx (www.dynalynx.nl)

Ik heb een werktuigbouwkundig / industrieel ontwerp waarbinnen ik een PCBA wil plaatsen. Kunnen jullie dit ook?

Wij kunnen op basis van de dimensies van de te gebruiken behuizing de PCBA ontwerpen. Ook kunnen we bepaalde userinterfaces ontwerpen zoals het display of LEDS voor interactie met de gebruiker.

Wat onderscheidt jullie van andere aanbieders?

Ondanks onze beperkte grootte hebben we alle disciplines in huis waarmee we een ontwikkeltraject tot een succes maken: elektronica ontwerp en productie, software ontwerp en implementatie en mechanica ontwerp. Onze mensen hebben een hoog niveau en onze prijs-kwaliteitverhouding is beter dan die van onze concurrenten. We hebben daarnaast al veel bouwblokken beschikbaar die we voor onze opdrachtgevers kunnen hergebruiken waardoor kosten gedrukt worden en time to market wordt verkort.

Kan ik bij jullie ook terecht als ik een uitdaging heb waarvan ik niet weet of het op te lossen is met elektronica en embedded software?

We zijn goed in het uitvinden van een volledige nieuwe oplossing voor conceptuele problemen. Zo hebben wij ook meegewerkt aan uitvindingen die geoctrooieerd zijn. We zorgen er ook voor dat de uitvinding zo wordt bedacht dat hij ook te verkopen is. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers.

Zijn jullie ook ingericht voor productie?

Ja, we regelen de productie van de PCB’s, PCBA’s (Printed Circuit Board Assembly) en de randmaterialen indien gewenst. We assembleren zelf ook series tot ongeveer 500 stuks per jaar van een bepaald product. We hebben verder goede samenwerkingen met bijvoorbeeld sociale werkplaatsen waar we het eenvoudigere werk uitbesteden. We hebben geen machines voor productie van PCBA’s.

In welke programmeertalen zijn jullie gespecialiseerd?

We zijn zeer bedreven in C, C++ en Java. Ook Javascript, Python en C# gebruiken we geregeld.

Voor welke seriegroottes ontwikkelen jullie doorgaans?

Wij ontwerpen voor kleine series (tot 500 stuks) tot grotere series (tot ca. 10.000 per jaar). Onze focus ligt voornamelijk op industrie en medische technologie maar onze ontwikkelaars hebben ook aan consumentenelektronica gewerkt. Hoe lager de kosten van de elektronica moeten zijn hoe lager het niveau waarop ontworpen moet worden. Modules bijvoorbeeld worden dan al snel te duur.

Wat doen jullie, in niet technische taal verwoord?

Wij ontwikkelen alles dat een stekker of batterij heeft. Hierbij worden de groene elektronicaprintplaten gebruikt die iedereen wel eens in een afstandsbediening of PC gezien heeft. Wij ontwerpen dit soort printplaten, zo ongeveer. Op deze print zit software en dit heet embedded software. Met elektronica en embedded software voegen wij intelligentie toe aan een product en kunnen we deze verbinden met het internet.