IoT A/D Converter voor preventief onderhoud aan machines

IoT A/D Converter voor preventief onderhoud aan machines

Vraag:
Een klant gespecialiseerd in predictive maintenance voor airconditioning en machines was op zoek naar een ervaren elektronica ontwikkelingsbedrijf die ook de productie en certificering kan coördineren. In eerste instantie moest het circuit van een prototype van de AD Converter worden overgenomen. De software moest draaien op een Pi-Compute module met Linux.

De Frequentie Onafhankelijke Stroommeter moest werken op een op frequenties tussen 5-100Hz. Verder moest de print zijn voorbereid op FFT-berekeningen. Met deze sensor kan worden bepaald oof een drie fasen motor aan vervanging toe is.

Uitdaging:
De uitdaging bij de AD-converter zat hier met name in dat de opdrachtgever wilde dat het circuit 1 op 1 werd overgenomen van de prototypeprint. Daarnaast zit er een ethernetpoort op de print, die door het hoogfrequente gedrag EMC-problemen kan geven.

De Frequentie-Onafhankelijke Stroommeting  moest vrij nauwkeurig kunnen werken, namelijk +/- 2% nauwkeurig. Dit vergt finetunen van de elektronica en embedded software.

Oplossing:
We hebben in goed overleg met de opdrachtgever en in meerdere overleggen besproken hoe we de AD-Converter print gingen ontwikkelen. Dit resulteerde in een print die op vrijwel elk vlak functioneerde zoals gepland. Het product kon vervolgens ook gelijk CE gekeurd worden. Dit heeft de opdrachtgever veel geld en tijd bespaart. In een tweede iteratie zijn de puntjes op de i gezet en aanvullende wensen doorgevoerd. Dit zonder grote wijzigingen.

Gebruikte technieken, tooling en componenten:

  • Eagle PCBA- ontwerpsoftware
Ontwikkeling van concept tot eindproduct, software door opdrachtgever. Productiebegeleiding.
Industrie
2019