EEG/EMG systeem voor fysiologisch onderzoek

EEG/EMG systeem voor fysiologisch onderzoek

Vraag:
Door pieken in de vraag had onze opdrachtgever behoefte aan extra elektronica ontwikkelcapaciteit voor een nieuw te ontwikkelen bio-signaalscanner. Hiermee kunnen onder andere heel nauwkeurig EEG en EMG-scans worden gemaakt van hersen-en spiersignalen.

Uitdaging:
Het bestaande analoge circuit dat een van de experts van de opdrachtgever had ontwikkeld moest beslist ongemoeid worden gelaten. Verder moest er gewerkt worden onder tijdsdruk omdat het product zo snel mogelijk op de markt moest worden gebracht. Aangezien het bedrijf onder medische normen ontwikkeld moest er in overeenstemming met deze normen documentatie aan worden gelegd.

Oplossing:
Vanwege het analoge circuit hebben we ervoor gekozen een barrière op de print te ontwikkelen zodat het onderdeel dat we erbij moesten ontwikkelen geen storing veroorzaakt op het analoge circuit. Hoewel het hier om een prototype ging hebben we ook documentatie aangelegd zodat de vervolgfase door de opdrachtgever zelf eenvoudig kon worden ingezet en op de documenten kon worden voortgebouwd. Het product is goedgekeurd door DEKRA en op de markt gebracht door de opdrachtgever.

Gebruikte technieken, tooling en componenten:

  • Eagle PCBA-ontwerpsoftware
  • C programmeren in Visual Studio en Eclipse
  • Unit tests met CppUnit
  • USB communicatie via libusb
Co-ontwikkeling van de applicatiesoftware samen met de opdrachtgever
Medische technologie
2019